top of page

55

Poza scriitorului: Dorin TudoranDorin Tudoran

Sâmbătă, 27 mai, la ora 11:00, treizeci-patruzeci foști colegi de facultate se vor întâlni în Amfiteatrul Alexandru Odobescu al Facultății de Litere din București pentru a sărbători 55 de ani de la absolvire.


Plănuisem să mă aflu alături de ei, dar lucrurile s-au întâmplat în așa fel, încât mi-au amintit vorba înțeleaptă: „De câte ori vede că un om își face planuri, Dumnezeu zâmbește.”


Cu o exagerată generozitate, la întâlnirea din 1998, profesorul universitar Dumitru Micu a asemuit promoția noastră cu "splendida generație interbelică", numind-o "Splendida generație de azi."


Azi, în anul 2023, suntem pe cale de a deveni o fostă generație, măcinată și ea de colții istoriei -- de la cei ai unei dictaturi la cei ai unor tranziții care mai de care mai obscure și lipsite de orizont.


Oricum ar sta lucrurile, sper că profesorul universitar Mihai Zamfir și academicianul Mircea Martin, care au acceptat invitația de a onora cu prezența lor întâlnirea din Amfiteatrul Alexandru Odobescu, să-și amintească mulțumiți de traiectoria profesională a multora dintre foștii lor studenți.


Pomenesc aici doar câteva nume, prezentând scuzele cuvenite celor atât de mulți și merituoși a căror urmă am pierdut-o în timp, nu puțini dintre ei deveniți dedicați profesori de liceu.


Scriitori: Ioan Alexandru, Constanța Buzea și Adrian Păunescu -- cărora le-am fost coleg în grupa 502 -- Tia Șerbănescu, Gheorghe Istrate, Doina Sterescu, Pavel Pereș și Denk Șerban Petrovici.


Cadre universitare, criticii și istorici literari, cercetători științifici, critici de teatru și film: Florin Manolescu, Cristian Livescu, Stanca Fotino-Ciobanu, Nicoleta Coatu, Elena Toma, Mioara Catrani-Popescu, Dorina Colțea-Grăsoiu, Victorela Neagoe, Elena Toma, Doina Manea-Enescu, Dorin Teodorescu, Marilena Velican, Călin Stănciulescu și Nicu Ana.


Jurnaliști de presă scrisă, radio și televiziune: Rodica Nenu-Popârlan, Marinela Oțoiu, Marin Grozea, Iosif Lazăr, Ariana Macarie-Rosser, Rodica Madoșa, Mihaela Dumitrescu-Crețulescu, Liviu H. Oprescu, Elena Tuțică, Anca Bărbulescu, Liviu Grăsoiu, Sabin Borcan, Ion Madoșa, Dumitru Constantin, Ion Drăgan, Liana Enescu-Nichifor, Iuliana Bunea, Eugen Dandescu și Mihai Bujeniță.



55 de ani înseamnă o viață de om. Să nu uităm că Nichita Stănescu s-a stins la 50 de ani, iar Marin Preda la 57. Să marchezi 55 de ani de la absolvirea facultății este un privilegiu de care nu s-au bucurat mulți, printre ei și fosta mea colegă de grupă, dar, pentru mulți ani, și de viață - Liliana Călin-Grădinaru. Le doresc foștilor mei colegi de an să se bucure din plin de această reîntâlnire.


Lor și foștilor noștri profesori, lectori și asistenți universitari care ne-au îndrumat primii pași spre viața profesională, le dedic o versiune mai puțin cunoscută a lui Gaudeamus Igitur, înregistrată de Mario Lanza în 1952.









388 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

iunie 1973

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

©2022 by Ultima pălărie. Proudly designed by Wix_Mentor

bottom of page